Mevlana İmam Hatip Ortaokulu


Vizyon: Nitelikli eğitimde ilk akla gelen bir kurum olup, sorumluluk sahibi, insani ve ahlaki değerleri önemseyen, Mevlana ismini özümseyerek hoşgörüyü ilke edinmiş, geçmişinden kopmadan geleceğe koşan nesiller yetiştirmek için varız.

Misyon: Öğrencilerimizi yenilikçi yaklaşımlar içeren öğretim programlarımız ışığında bir üst kuruma ve yetişkinlik yaşamına hazırlarken; onları anadilinde başarılı, birden fazla yabancı dilde yetkin, farklı kültürlere hoşgörülü, fen ve matematik bilimlerinde geleceğe dönük, edebiyat, sanat ve sporla ilgili, etik değerleri benimsemiş, çevreye duyarlı, yaşam boyu öğrenen, tarihsel bilince sahip ve toplumsal analiz becerileri gelişmiş, teknolojiye ayak uydurabilen, bilgili, becerili ve özgüvene sahip, ülkesine ve tüm insanlığa yararlı, araştırıcı, üretici Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı nesiller olarak yetiştirmektir.

Başarılar: Öğrencilerimiz ilk defa girdikleri 2015-2016 eğitim öğretim yılı TEOG sınavından ve sonrasında LGS´den elde ettikleri başarılarla aldıkları puan ortalamalarıyla İslahiye´deki okullar arasında hep ilk 3 te yer aldılar. 2019 yılı LGS´de ise öğrencimiz Elif DURANOĞLU 491,9826 puanla İslahiye birincisi oldu. Ortalama başarıda ise okulumuz İslahiye´deki devlet okulları içinde ikinci olmuştur.

Saatler: 08:30-15:50
Isınma: Kalorifer
Bağlantı: Yok
Yabancı Dil: Arapça, İngilizce
Okulun Sınav Başarı Durumu: Öğrencilerimiz LGS´de aldıkları puan ortalamalarıyla İslahiye´deki okullar arasında hep ilk 3 te yer aldılar. 2019 yılı LGS´de ise öğrencimiz Elif DURANOĞLU 491,9826 puanla İslahiye birincisi oldu. Ortalama başarıda ise okulumuz İslahiye´deki devlet okulları içinde ikinci olmuştur.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2019 yılında 26 öğrencimiz sınava girdi 2 öğrencimiz Fen Lisesi kazandı.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzun kadrolu Beden Eğitimi öğretmeni bulunmamaktadır. Haftada 1 gün başka okuldan görevlendirilen Beden Eğitimi öğretmeni gözetiminde sınırlı olarak sportif etkinlik yapılmaktadır
Bilimsel Etkinlikler: 2017-2018 eğitim öğretim yılında 26 projeyle yaptığımız TÜBİTAK Bilim Fuarı başvurumuz kabul edildi. 26.04.2018 tarihinde Bilim Projelerimizin sergisini gerçekleştirdik
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: Yeni okulumuzda 32 derslik olup kontenjan sınırlaması bulunmamaktadır.

Telefon - 0(505)6988738

Belgegeçer - 0

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://islahiyemevlanaiho.meb.k12.tr

Adres - FEVZİ ÇAKMAK MAH. 79 NOLU SK. NO 2 İÇ KAPI NO 1 İSLAHİYE / GAZİANTEP

Öğretmen :6
Öğrenci :70
Derslik :8
Konferans Salonu :1
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :3
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1000
Öğretim Şekli :normal

Yerleşim Yeri - Okulumuz Fevzi Çakmak mahallesinde Hatay yolu üzerinde yer alan Yeni Kaymakamlık binasının yaklaşık 500 mt. arka tarafında yer almaktadır. Google Haritalardaki konumuna bu linkten ulaşabilirsiniz https://goo.gl/maps/wzdptgdm7vJgGBmk6

Adres - FEVZİ ÇAKMAK MAH. 79 NOLU SK. NO 2 İÇ KAPI NO 1 İSLAHİYE / GAZİANTEP

Ulaşım Şehir merkezine yaklaşık 3 km. mesafede yer alan okulumuz şehir içi dolmuş durağına 500 mt. mesafededir. Öğrencilerimizin tamamına yakını okula servisle ulaşım sağlamaktadırlar.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık MERKEZDE